#Listen “TO KILL A MOCKINGBIRD” Amerikansk kulturhistorie i sort/hvid

KATEGORI-ALT-OM-MIG

At se en film i sort/hvid var på min ”10 ting inden afrejse-listen”

 

Jeg læste ”To Kill a Mockingbird” i en superengelsktime på min skole. Den var ikke sådan super duper alle tiders bog, men det er jo en klassiker, som man skal have læst for at entrerer USA. Starten var lidt langtrukken, men jo længere jeg kom, desto bedre blev den.

Efter vi havde læst bogen og gennemgået alle kapitler med analyser osv., var det tid til at se filmen. Og filmen man, wow! Den sidste scene i filmen er formentlig en af de bedste filmscener, jeg har set i mit liv – I’m serious! Den gav mig kuldegysninger, og jeg var helt overvældet af musikken, dramaet og den ynde der så fint spredes som filmmagi. For det er en ”smuk” film. Intet er overladt til tilfældigheder, og det kommer til sit fulde udtryk gennem hele filmen.

Ja, og så var jo i sort/hvid.

 

courtroom

 

Hvad handler filmen om?

Filmen har faktisk ingen dramatisk og storslået handling, og det er både dens styrke og svaghed. I alt sin enkelthed handler filmen om Sydamerikas racisme set gennem et uskyldigt barns øjne. Det er jo ingen hemmelighed, at racisme og diskrimination den dag i dag stadig er et problem. Det så verden sidste gang i Ferguson, USA, hvor mennesker blev dræbt i djævelskabens racistiske øjesmed. Jeg kan bare ikke tage racisme! Men historien i ”To Kill a Mockingbird” videregiver Sydens gamle tankegang fantastisk – så se den!

 

harper-lee-to-kill-a-mockingbird-sequel-novel-go-set-a-watchman

 “You never really understand a person until you consider things from his point of view.”

 

Hvad gjorde sort/hvid effekten ved filmen?

Nostalgien og kloge tanker om gamle dage, bliver helt klart forstærket, når film er i sort/hvid. I starten tænkte jeg – Ohh nej, hvad med mine HD-kvaliteter og Oscar-kameraføring? – Jeg havde de samme fordomme, som alle der er født i vores tid formentlig render rundt med. Men alt gik, i denne film, op i en højre enhed, så sort/hvid-effekten ville jeg ikke være foruden.

 

Hvis det ikke er kommet til udtryk i den ovenstående tekst, så er jeg fan af denne fantastiske filmatisering af ”To Kill a Mockingbird”. Det er virkelig en film, der skal ses mindst en gang i løbet af et nysgerrigt og interesseret menneskes liv. Så se deeeen!

Filmen kan købes ved nedenstående lige heer!

Har du set filmen? Hvad synes du om den? Er du enig med mine tanker om filmen?

 

{Se hele listen her} 

 

//CASPEROHLERS


Følg mig på Instagram og twitter hvor jeg løbende vil poste billeder og tekst om mig, min rejse og mit liv! Mine accounts hedder @casperohlers

 

Comments are closed.