#Listen ~ Roskilde Domkirke

CASPER-I-USA, KATEGORI-ALT-OM-MIG

En tur i Roskilde Domkirke er på min liste over ting, jeg vil nå inden min afrejse til Houston TX, USA – se resten af listen >her<


IMG_1993
Roskilde Domkirke er et under for historieinteresserede som jeg. Atmosfæren, der er i domkirken, er uoversættelig til ord. Tænk på alle de mange hundrede tusinder, ja millioner, mennesker der, over de sidste små tusinde år, har betrådt gulvene i kirken. Det er ikke kun kristendommen kirken repræsenterer, men historie at et omfang, som få den dag i dag værtsætter nok.


Jeg skal om få måneder finde min plads i Texas. Texas er en sydstat med stor tilknytning til den kristne religion. Jeg regner ikke med at blive praktiserende kristen, hverken under eller efter mit ophold. Men jeg ser mig dog nødsaget til at gøre min research og holde øjnene åbne og sindet lige så. Familien Elliott, som jeg skal bo med i Texas, er medlem af deres lokale Vineyard menighed. 

Vineyard adskiller sig, så vidt jeg indtil videre ved, fra den Lutherske kirke ved at værtsætte kreativitet både i gudstjenester og uden for kirken. Det vil sige, at der i en gudstjeneste i en Vineyard kirke bruges moderne musik og også live musik. Inden jeg roder mig ud i flere forklaringer om en religion jeg ikke ved nok om endnu, vil jeg stoppe og sige at jeg i den nære fremtid skal besøge en dansk Vineyard kirke, som bogstavelig talt ligger 200 meter fra min lejlighed. Jeg håber, at jeg til gudstjenesten kan få større viden om denne gren til kristendommen. Jeg glæder mig super meget.

IMG_1973

Min tur i Roskilde Domkirke har vist mig én side af kristendommen, nu glæder jeg mig til at genlæse trosbekendelsen på den anden side af Atlanterhavet.

 

Her er nogle billeder jeg tog under mit besøg i kirkenIMG_1939IMG_1956IMG_1958IMG_1922IMG_1941IMG_1944IMG_1975IMG_1967IMG_1966IMG_1970IMG_1961IMG_1947IMG_1955IMG_1995

 

//CASPEROHLERS


Følg mig på Instagram og Twitter, under brugernavnet casperohlers, hvor jeg løbende vil poste billeder og tekst om mig, min rejse og mit liv! @casperohlers

Comments are closed.